1.10.2023 Syysterveiset Krapurannasta

12.10.2023

Taas on tultu siihen vaiheeseen vuotta, jolloin laitetaan aluetta ja vaunuja talvikuntoon. Vähitellen siirrymme viettämään talvikautta ja Krapurannassakin omatoimiaikaa, jolloin ei enää isäntäpäivystystä ole, mutta viikonloppuisin vierailijat ovat kyllä tervetulleita. Paikalla kun on lähes aina joku kausipaikkalainen. Syksyssä on oma viehätyksensä: voimme nauttia syksyn väreistä ja pimenevistä illoista, joita valaisee alueelle viritetyt kausivalot.

Syksyllä on tapana myös muistella mennyttä kesää. Kesän aikana on matkailijoita ollut runsaasti liikkeellä ja tämä on näkynyt myös Krapurannassa, jossa voi sanoa, että on ollut vilkas kesä. Erityisen paljon vierailijoita oli Oripään lentokentällä järjestetyn Okra- maatalousnäyttelyn aikana. Sekä näyttelyiden esille laittajat että tapahtumavierailijat ovat huomanneet Krapurannan oivaksi yöpymispaikaksi. Onhan Oripään lentokenttä vain muutaman kilometrin päässä.

Elokuun alussa Krapuranta täyttyi haitarimusiikin ystävistä, kun alueella järjestettiin jo seitsemännentoista kerran peräkkäin Haitaritreffit. Ohjelma sisälsi musiikkiesityksiä, yhteissoittoja, yhteislauluja ja tietenkin Kulkurinkeitaan tanssit iltaisin. Kauden päätapahtuma vaatii hyvää organisointia ja paljon talkooväkeä, koska nelipäiväisen tapahtuman pyörittäminen ei synny ihan tuosta vain, mutta vankalla kokemuksella tästäkin selvittiin. Tänäkin vuonna tapahtuma oli onnistunut ja vierailijoilta saimme paljon hyvää palautetta tapahtumasta.

Syyskuun alussa olikin sitten vuorossa k18-tapahtuma ”ysäribileet”. Tapahtuma järjestettiin nyt neljännen kerran ja tieto tapahtumasta oli saavuttanut bilemusiikin ystäviä runsain määrin.

SF-Caravan Nurmijärvi ry vietti 15.–17.9.2023 alueellamme 40-vuotisjuhlatreffejä, suuret onnittelut heille. Olimme iloisia pystyessämme tarjoamaan juhlatreffeille hyvät puitteet sekä ulko- että sisätilojen puolesta. Alkuvuoden ja kesän aikana viimeistelty Kulkurinkeidas mahdollisti ruokailujen, pääjuhlan ja tanssien järjestämisen. Juhlaväkeä ja Krapurannan kausipaikkalaisia tanssitti lauantai-iltana Katja Karisukki ja Fernanda.

Vuosi 2023 on ollut työntäyteinen ja talkootyötä on riittänyt tasaisesti koko ajan. Suuret kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille. Tulevina vuosina on varmaan tarpeen miettiä, kuinka monta ja kuinka suuria tapahtumia tämän kokoinen alue voi järjestää ilman, että tulee ”mitta täyteen”. Loppuvuoden tapahtumista on jäljellä enää yhdistyksen pikkujoulut, jotka vietetään lauantaina 2.12.2023 Krapurannassa Kulkurinkeitaalla.

Toivotan kaikille leppoisaa vuoden loppua.

Paavo 072026